Fictie

Bij het mixen van een film is dialoog altijd de basis. Dat begint bij het kiezen van de beste opnames. Daarna volgt het bewerken van de opnames door middel van audiorestauratie software, zodat de bijgeluiden, tikjes, piepjes, ruis, storingen etc. tot een minimum beperkt zijn.

Dan volgen sounddesign en foley (geluiden door mensen gemaakt). Welke geluiden missen er in de productie opnames? Welke geluiden zijn er nodig om het verhaal beter te kunnen vertellen?

Een goede geluidsmix versterkt niet alleen het beeld, maar voegt een diepere vertellaag toe aan het verhaal.

Awards:

48HFP Eindhoven 2018 Best Sound Design

Switch

Voor Vigics heeft Faboem deze pilot gemixt voor de NPO Zapp serie contest.

Chavelly, Myrthe en Tamar liegen tegen hun moeders dat ze naar een huisfeestje gaan, maar gaan eigenlijk naar een groot feest in een club. Ze worden echter betrapt door de moeder van Chavelly en daarbij lopen de emoties zo hoog op dat de meiden een kortsluiting triggeren die wel hele vreemde gevolgen heeft!

in 4 weken ruim 100K views!

Melktijd

Met team Dutch DreamFactory heeft Faboem meegedaan aan het 48H Film Project Nijmegen 2019.
Naast de awards voor Best Actrce en Best Ensemble Acting heeft de film veel nomimaties ontvangen. Onder andere voor Best Sound Design.

IMDB

Arcanum

Voor het 48H Film Project Eindhoven 2018 heeft Faboem het sound design verzorgd bij team Studio Inconnu: dialoog sync leggen met beeld, foley (de openingsscène was zonder geluid gedraaid), sounddesign en mix.

De film heeft de award voor Best Sound Design gewonnen.

IMDB

Genoeg

Een jong meisje wordt aangevallen door terror-vloggers! Haar zaak wordt serieus onderzocht en hulp komt van iemand dichtbij.

Deze film is gemaakt voor het 48HFP. Voor de directors cut heeft Faboem film gemixt.

Regie: Elwin Rijken.

IMDB

Jacob

Robert Monster

Voor deze trailer heeft Faboem het sound design, de foley opnames en de mix gedaan. Meer informatie is te vinden op www.jacobdefilm.nl.

Blue Glass

Regisseur Janusz Madej en actrice Henrietta Bryant schreven het script voor deze short. De 5.1 mix is bij Faboem gedaan en een deel van de foley opnames (openingscene met de dokter). Sound design en foley door Melvin Rijlaarsdam en Yorick Sedee.

IMDB

90 Graden

Voor het 48H Film Project Nijmegen 2018 heeft Faboem het sound design verzorgd bij team RAWR.
Dialoog editing, foley, sounddesign en mix.

IMDB