Werk

Op deze pagina staan enkele voorbeelden van het werk van Faboem.

Je kunt per categorie doorklikken voor meer.

TV

Sinds 1999 mix ik TV programma’s voor de publieke en commerci¨ele omroepen. Ik heb voor vrijwel alle omroepen gewerkt. Een paar voorbeelden van TV programma’s die ik heb gemixt: Rail Away (EO), Ik mis je (EO), Model in 1 dag (Net5), RTL Motorsport (RTL), De Nalatenschap (MAX), Tequila (BNN), Over mijn lijk (BNN), DNA onbekend (NCRV), 40 dagen zonder seks (EO).

DOCUMENTAIRES

Bij documentaires is het extra belangrijk dat je goed kan verstaan wat er gezegd wordt, zodat de inhoud goed overkomt. Het is belangrijk om een perfecte balans te vinden tussen de emotionele laag in een verhaal en het technisch verbeteren van het geluid. Een documentaire die me erg geraakt heeft is “Closer to Maarten” van Raymond Grimbergen (winnaar Scenecs Dutch Golden Stone-Award Beste Documentaire 2017).

ANIMATIE

Bij video/film opnames is er meestal geluid ter plaatse. Helaas is dat niet altijd bruikbaar, of het is er gewoonweg niet, zoals bij animaties en motion graphics design. Dan is sounddesign en foley de oplossing.

FICTIE

Bij een film mix is dialoog de basis. Daaromheen wordt een geluidsbeeld gecreëerd dat het visuele verhaal versterkt en waar mogelijk een extra verhaallaag toevoegt.

CORPORATE FILMS

In deze tijd van video marketing is het lastig om nog op te vallen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om gebruik te maken van beeld om hun boodschap te verspreiden. Met een kwalitatief hoogwaardige bedrijfsfilm maak je het verschil en met goede audio heeft je film nog meer impact.

COMMERCIALS

Het blijft altijd een uitdaging in hele korte tijd je boodschap over te brengen. Een pakkende stem is dan erg belangrijk, met de juiste mix van achtergrond geluiden en muziek waardoor de boodschap optimaal overkomt. Bijna 2000 radio en TV-commercials heb ik geproduceerd voor o.a. Universal Music, MultiVlaai, Sharp, NRGY Music, Klassiek.nl, Canal+, Giro555, DutchFilmWorks en V2 Records.