Documentaires

Spraak en dialoog is een specialisme van Faboem. Audio nabewerking door Faboem is herkenbaar aan de aandacht voor spraak. Audio overgangen onhoorbaar maken, versprekingen vloeiender laten lopen, heldere en verstaanbare klank, luidheid in balans door de juiste hoeveelheid compressie op de stemmen toe te passen, etc. Daarnaast is er ruimte voor de muziek waar het kan, met behoud van spraakverstaanbaarheid als prioriteit. De juiste balans tussen emotie en inhoud.

Hoppezak

Voor deze mooie documentaire over het bijzondere familiebedrijf ‘Hoppezak’ verzorgde Faboem de 5.1 mix voor in de bioscoop.

De Pont Museum 

Maarten de Kroon & Jeanne van der Horst

Naast een reguliere stereo mix maakte Faboem ook een 3.0 mix voor in de bioscoop. Doordat er over een langere periode verschillende draaidagen waren, was het een uitdaging de verschillende opnames klankmatig gelijk te trekken. Hierbij heb ik veel gebruik gemaakt van iZotope RX7 advanced voor ruisonderdrukiing en om hinderlijke achtergrond geluiden te verwijderen.

Breekbaar als glas (winnaar CampusDoc 2016)

Anne van Riel en Jessica Buijs

Deze studenten documentaire was wat betreft audio restauratie een uitdaging, maar het is uiteindelijk erg mooi geworden. Een terechte winnaar van CampusDoc 2016.

Restauratie Domtoren – Steigeren 

RTV Utrecht

Erg interessante inkijk in het restauratie proces van de bekende Domtoren in Utrecht. Hiernaast is het eerste deel van de documentaire reeks te zien. Het tweede deel wordt ook door Faboem audio nabewerkt.